Mijn verhaal
Wie ben ik? – Mijn verhaal
Ik ben Nele Gevers, mama van Wout en Anne en partner van Gert. Ik ben actief binnen het onderwijs als leerkracht. Al van mijn kindertijd zijn stress en spanning een constante in mijn leven: faalangst bij het afleggen van testen en examens, stress bij de studies, in mijn job als leerkracht, mijn rol als mama, bij mijn hobby’s (piano, zingen). Stress om dingen fout te doen of niet te kunnen voldoen aan verwachtingen van mezelf of anderen. Hierdoor deed ik dingen die ik eigenlijk liever niet deed of op een manier die niet goed voelde voor mij. En de dingen die ik écht wilde doen of waar ik van droomde bleven altijd maar in de kast liggen, wachtend op het moment dat ik toch eindelijk de stap durfde te zetten om die kast eens open te trekken (maar meestal bleef die uiteindelijk gewoon altijd dicht).

Mijn leven was altijd heel erg gevuld door allerhande activiteiten en de meest uiteenlopende engagementen. Mijn agenda zat altijd vol, geen gaatje meer vrij. En vooral, alles moest snel en beter gaan, ik moest blijven doorgaan, ook al voelde ik eigenlijk dat het zo niet langer verder kon. Het oordeel van mijn harde innerlijke criticus was zeer streng en deed me voortdurend twijfelen aan mezelf en mijn talenten.

Na al die jaren van opeengestapelde stress en het gebrek aan rustpunten om op adem te komen, begaf in 2016 mijn lichaam het en verplichtte het mij om op de rem te gaan staan. Sindsdien ziet mijn leven er anders uit, maar hoe paradoxaal het ook mag klinken: ondanks alle uitdagingen en problemen die ik nog steeds dagelijks ondervind, zijn er ook heel wat nieuwe deuren voor mij opengegaan. Ik ging op zoek naar manieren en mensen die mij zouden kunnen ondersteunen in het omgaan met stress. Ik heb dingen gedaan en ontdekt die ik voordien niet voor mogelijk zou hebben gehouden. Elke opleiding, elke cursus, elke inspirerende figuur (en zo zijn er heel veel!) brachten mij terug een stukje dichter bij mezelf. Ik leerde voelen om bewust te zijn van het hier en nu en om vanuit dankbaarheid in het leven te staan. En vooral, ik leerde ademen!

Na heel wat boeiende cursussen en opleidingen (mindfulness, ACT, mindful self-compassion, HSP,…) kwam ik uiteindelijk terecht bij hartcoherentie, en een nieuwe wereld ging voor mij open. Eindelijk kon ik ook met mijn eigen ogen op een schermpje zien wat er gebeurde als ik bewust lette op mijn ademhaling of als ik werd afgeleid door gedachten. Het vroeg heel wat oefening bij mij (misschien meer dan bij de doorsnee mens) maar ik zette door en pluk er nog elke dag de vruchten van. En als ik toch eens een dag niet oefen, voel ik dat in heel mijn denken en mijn lichaam. Hartcoherentie maakt nu deel uit van mijn dagelijks leven. Het geeft me innerlijke rust, bereidt me voor op drukke momenten en laat me nadien weer wat energie bijtanken. Want ja, stress en drukte zullen er altijd zijn in onze maatschappij en in mijn leven, maar ik kan er nu mede dankzij hartcoherentie veel beter mee omgaan. Ik wens je dit ook toe en kijk ernaar uit om je eventueel hierbij te begeleiden…

Een greep uit mijn gevolgde opleidingen:
Cursussen
 • Cursus HSP (CM, september 2016)
 • Cursus mindfulness (Instituut I AM, september 2016)
 • 8 weken training ACT (Allegre, oktober 2016)
 • Mindful self-compassion (Allegre, april 2017)
 • Groepssessies Hartcoherentie (Hasselt, oktober 2018)
 
Opleidingen:
 • Mindfulness op school (April 2018)
 • 6 daagse verdiepingscursus ACT voor hulpverleners (ACT Academie, zomer 2018)
 • ACT voor jongeren (bootcamp Allegre, Oktober 2018)
 • Hartcoherentiecoach (Zoutleeuw, maart 2019)
 • Hartcoherentie voor groepen (Bornem, zomer 2020)
 • ACT protocol voor groepen en individuele therapie (ACT Academie, zomer 2020)
 • Hartcoherentie voor kinderen en jongeren (Hasselt, zomer 2021)